Biso Coco biologische kokosolie

Goedemorgen! Hebben jullie dat wel eens, dat je ergens in een winkel iets tegen het lijf loopt en denkt, hé, dit is leuk. Echt nodig heb ik het niet, maar toch wil ik het hebben. Die gedachte had ik de kokosolie van het merk Biso Coco tegenkwam. Ik probeerde hem uit en vertel je vandaag wat ik ervan vind.

Het merk Biso Coco was mij nog onbekend. Het merk gelooft in de kracht van eenvoud en dat er duidelijkheid moet zijn over de ingrediënten van een verzorgingsproduct. De tube bevat 100% koudgeperste kokosolie van biologische oorsprong. Met koudgeperst bedoelen ze dat de kokosolie niet bewerkt is, bv. geurloos gemaakt. De kokosolie bevat goede voedingsstoffen, heeft antibacteriële eigenschappen, is hydraterend voor de huid en heeft een geneeskrachtige werking. De kokosolie is te gebruiken voor het hydraten van je gezicht/lichaam, als lippenverzorging, verzorging van je nagelriemen, make-up remover, haarmasker, scheerolie, een gezonder gebit en wittere tanden. Kokosolie is dus een ontzettend veelzijdig product. Klinkt goed!

Als eerste de prachtige verpakking. De eenvoud en stijl van de verpakking vind ik erg mooi. Ik houd van simpele, lichte kleuren en de verpakking straalt rust uit. Mooi! De kokosolie was in de verpakking hard geworden en ik moest even zoeken hoe ik dit ging gebruiken. Ik las op de website dat de kokosolie bij 25 graden gaat smelten. Ik heb hem daarom in een badje warm water gelegd en een paar minuten later was de kokosolie vloeibaar en transparant geworden. Als eerst wilde ik het product als haarmasker proberen. Ik opende de verpakking en het product kwam er heel makkelijk uit, bij mij iets te veel dus let hier op wanneer je hem open maakt. In mijn haren aangebracht en een half uurtje laten zitten. Daarna heb ik mijn haren gewassen onder de douche. Mijn haar was droog en leek ietsjes minder droog dan voorheen. Geen mega groot verschil maar mijn haar voelde wel lekker aan dus dit ga ik zeker vaker proberen. Ook mijn huid en lippen waren wat droog, kijken of de kokosolie hier wat aan kon doen. Op mijn T-zone zaten wat droge plekjes in mijn gezicht, dus daar bracht ik voor het slapen gaan wat kokosolie op aan. Ook mijn lippen smeerde ik in. Toen ik de volgende ochtend wakker werd, waren de droge plekjes als sneeuw voor de zon verdwenen. Mijn lippen waren iets meer gehydrateerd maar hier was geen heel groot verschil te zien. Van mijn huid was ik wel onder de indruk. Heel fijn! Tot slot wil ik hem ook graag gaan gebruiken om Oil pulling te gaan uitproberen. Hier schijn je een gezonder gebit en wittere tanden van te krijgen. Het lijkt me ook een heel fijn product voor op reis voor wat extra hydratatie, als massage olie en natuurlijke SPF. Kokosolie bevat namelijk van nature een SPF van 7,1. Al met al vind ik het een heel fijn product. Je kan het voor meerdere doeleinden gebruiken, de tube is handig mee te nemen en je weet zeker dat je een goede, kwalitatieve kokosolie in handen hebt. Ik kocht de tube voor €12,99 bij de winkel Hutspot in Breda. Bij gebruik als haarmasker zal hij niet heel lang mee gaan, maar voor droge plekjes, lippen en nagelriemen kan je er wel even mee vooruit. Als deze tube op is, haal ik zeker een nieuwe. Ik ben fan. Fijne maandag!

Back to Top