Chanel make-up

Het simpele design, mooie logo en strakke verpakkingen vind ik prachtig. Ik heb het natuurlijk over Chanel. Mijn make-up collectie bestaat uit een aantal make-up producten van dit mooie merk. Vandaag laat ik je zien welke producten van Chanel op dit moment in mijn make-up bakje zitten en wat ik ervan vind.

Het eerste Chanel product wat ik kocht was een zwarte mascara van Chanel, le Volume. Deze mascara was met de 40% kortingsactie van de Ici Paris afgeprijsd en ik had er goede verhalen over gelezen. Tijd om hem uit te proberen. Het is een borsteltje met plastic ‘tandjes’ en dus geen ‘harige’ borstel. Dit vind ik fijn werken bij deze mascara, er komt niet te veel vanaf en de kleur is mooi diepzwart. De mascara blijft aardig zitten, maar niet de hele dag. Als ik een lange dag voor de boeg heb gebruik ik liever een andere mascara. Desondanks een fijne mascara die een mooi resultaat geeft! Ook een heel mooi cadeautje voor een beauty liefhebber.

Het tweede fantastische Chanel product wat ik graag met je deel is een bronzen. Toen ik een nieuwe bronzer zocht, besloot ik ook eens bij het Chanel schap te kijken. Hier kon ik niet direct een bronzer product vinden wat mij aansprak. Maar na wat speurwerk op internet kwam ik toch een Chanel product tegen, namelijk de Chanel les beiges poudre belle mine naturelle in nummer 50. Dit product wordt omschreven als een poeder en niet per se als een bronzer. Op internet kwam ik iemand tegen die deze poeder in een donkerdere kleur had besteld en hem op deze manier als bronzer gebruikte. Dit gaf bij haar zo een mooi resultaat, waardoor ik besloot hem uit te proberen. En inderdaad, wauw. Ik was gelijk weg van dit product. Hij is heel goed op te bouwen en geeft niet die oranje gloed die ik probeer te vermijden. Ik heb de poeder nu voor de tweede keer gekocht, omdat ik hem zo fijn vind. In de poeder zit een halvemaanvormig kwastje met Chanel letters erop om het product mee aan te brengen. Zelf gebruik ik deze heel af en toe om de poeder bij te werken, maar liever gebruik ik mijn bronzer kwast. Met mijn eerste doosje heb ik zo’n twee/drie jaar gedaan. Aanrader!

Om mijn make-up langer mooi te houden en mooi mat te krijgen, was ik op zoek naar een losse poeder. In de winkel raadde de verkoopster mij een losse poeder van Chanel aan: de Chanel poudre universele libre in nummer 20. Deze poeder belooft een egale, matte en transparante teint die imperfecties corrigeert. Het is een behoorlijke grote pot en in het doosje zit een poederdons met daarop mooie Chanel letters. De verpakking geeft gelijk een luxe gevoel en is een plaatje in je make-up collectie. Ik hou ervan. De poeder komt zijn beloftes na en gaat lang mee. Als ik haast of geen zin heb om make-up aan te brengen maar toch enigszins toonbaar over straat wil, gebruik ik enkel deze poeder (en een beetje mascara) om mijn teint wat mooier te maken. Mocht hij opraken, koop ik deze poeder zeker weten opnieuw. Wederom een aanrader!

Al een tijdje was ik op zoek naar een oogschaduwpalette met neutrale kleuren, mat en glanzend. Een basic doosje waarmee je verschillende simpele oogschaduwlooks kan maken. Ik ben geen ster met oogschaduw maar vind het wel leuk om oogschaduw op te doen bij speciale gelegenheden. Onverwachts en natuurlijk aan het einde van de maand (lees: bijna blut), kwam ik een review tegen over les beiges ombers √† paupi√®res naturelles. Een palette met bruine, nude tinten, goud, brons en zilveren glanstinten. Prachtig!! Het was liefde op het eerste gezicht en een limited Edition (en 85 euro)…. ik moest hem hebben. Nog voor ik mezelf streng kon toespreken dat dit een belachelijk bedrag is voor een oogschaduwpalette, had ik hem al afgerekend. Dat is de beste manier om dit soort situaties aan te pakken: zo snel mogelijk afrekenen, verstand op nul en na afloop niet meer nadenken over het bedrag. Dit belachelijke bedrag heeft mij een paar dagen later een mega geluksmoment opgeleverd toen deze geheel in Chanel verpakking werd bezorgd. Heerlijk. Ik gebruik hem regelmatig en heb er zeker geen spijt van. Dit palette is helaas niet meer te koop. Ik kwam hem wel tegen via een voor mij onbekende website, maar daar zou ik hem zelf denk ik niet durven te bestellen. Mocht je hem nog ergens tegenkomen, gebruik mijn onverstandige-niet nadenken-en-gewoon kopen tactiek. Met de feestdagen alweer in het zicht kijk ik ernaar uit het palette weer te gebruiken! Ik sluit af met een wenkbrauwpotlood van Chanel. Al jaren gebruik ik een wenkbrauwpomade van Anastasia, die je met een kwastje aanbrengt. Bij haast of geen zin is het toch wel heel prettig om ook een wenkbrauwpotlood te hebben om je wenkbrauwen even snel bij te werken. Ik moet zeggen dat dit potlood mij wel verrast heeft. Ik heb de ‘blonde’ variant en deze past goed bij mijn blonde haarkleur. Ergens lijkt er iets oranjes in te zitten maar bij het ‘uitvegen’ met het kwastje aan de andere kant van het potlood vervaagt dit. Het werkt snel en het potlood gaat lang mee. Bij dit product krijg je een Chanel puntenslijper erbij om het potlood scherp te houden, heel fijn en leuke toevoeging.

Top favorieten zijn het oogschaduwpalette, de bronzer en de losse transparante poeder. Deze producten zijn voor mij onmisbaar en zou ik je zeker aanraden. Het zijn luxe producten en de prijzen zijn hoog. Persoonlijk kan ik enorm genieten van dit soort luxe producten en maakt dit het waard voor mij. Bij ici Paris en Douglas heb je regelmatig kortingsacties waarbij Chanel ook altijd meedoet, dit scheelt weer.

Fijne week!

Back to Top