Gummy smile botox behandeling

Al jaren vond ik het heel erg storend dat ik bij het lachen zo veel tandvlees zag bij mezelf. Een paar maanden geleden kwam ik tot de ontdekking dat dit ‘eenvoudig’ op te lossen is door middel van een botox behandeling. Er ging een wereld voor me open en een paar dagen later lag ik al in de behandelstoel. Vandaag vertel ik je hoe ik deze behandeling heb ervaren en laat ik je het resultaat zien.

Het klinkt een beetje als iets groots, botox. Ik had nooit eerder gedacht ooit ermee in aanraking te komen maar ik wist er eigenlijk ook niet veel vanaf. Op een aantal bekende, volgespoten bn’ers na, ken ik in mijn directe omgeving ook geen mensen die ervaring hebben met botox. Ik ging mij erin verdiepen en kwam erachter dat botox op veel meer verschillende gebieden gebruikt kan worden dan enkel het opspuiten van lippen en wegwerken van wimpers. Zo dus ook de zogenoemde ‘gummy smile behandeling’. Als ik hard lach, is er bij mij veel tandvlees zichtbaar. Toen ik hier meer informatie over zocht op internet, kwam ik erachter dat het spiertje dat de lip omhoog trekt bij mij te sterk ‘ontwikkelt’ is waardoor mijn lip ver omhoog wordt getrokken bij het lachen. Zelf dacht ik altijd dat ik dit enkel kon verhelpen door een hele kaakoperatie te ondergaan waarbij je weken door je rietje moet eten, maar niks is minder waar. Bij de gummy smile behandeling wordt er botox in die spier gespoten waardoor dat spiertje verslapt en je lip dus niet meer zo ver omhoog kan trekken. Ik wist het gelijk, deze behandeling wil ik ook. Ik ging op zoek naar een goede kliniek in de buurt en maakte een vrijblijvende afspraak voor een consult, zodat ik meer informatie kon verzamelen. Ik kwam uit bij Glow Clinics in Breda. Een prachtige kliniek. Tijdens het consult had ik al voor mezelf besloten dat ik het graag wilde en de behandeling kon gelijk uitgevoerd worden. Ik moest die middag nog gaan werken maar dit was geen probleem. Er werd een voor foto gemaakt en ik moest informatie aanleveren over mijn gezondheid. Ik heb ook gevraagd naar de risico’s. Die zijn er altijd bij elke behandeling. Een risico is dat je allergisch bent voor botox en hier een reactie op krijgt. Een ander risico is dat er te veel botox in wordt gespoten met een hangende lip als gevolg. Een enigszins verzachtende factor is wel dat botox tijdelijk is en het resultaat dus uitwerkt. Zo ook een eventuele hangende lip. Ik besloot dat ik het de risico’s waard vond.

Eenmaal in de stoel vond ik het toch behoorlijk spannend maar was ook erg benieuwd naar het resultaat. Er werden twee kleine prikjes gezet naast mijn neusvleugels. De pijn was zeer goed te doen met mijn lage pijngrens. Je voelt het wel maar is even een kort prikgevoel wat gelijk weer wegtrekt. Binnen een paar minuten zit de behandeling erop. Het resultaat is niet direct zichtbaar, pas na een aantal dagen tot twee weken is het resultaat goed te zien. Ik kon direct twee weken later een controle afspraak maken, om te kijken of ik tevreden was met het behaalde resultaat. Na twee weken was ik al best wel blij. Echter mocht het nog iets meer. Tijdens de controle is nogmaals wat botox bij gespoten toen ook de medewerker aangaf dat er nog wel wat bij mocht. De controle afspraak en bijspuiten tot je tevreden bent is inbegrepen bij de prijs. Hier hoef je niet extra voor te betalen. Weer twee weken verder was het eindresultaat zichtbaar. En wauw, wat een verbetering. Voor mij persoonlijk is het een wereld van verschil. Ik durf weer hard te lachen en hoef niet meer mijn handen bij mijn mond te houden om achter te verschuilen. Wat een verademing. Mijn gezichtsuitdrukking is niet anders dan voorheen, dus de meeste mensen om mij heen zien niet direct dat er iets anders is aan mij. Dit vind ik wel een pluspunt. Dan hier (hoe on charmant het ook is) een foto van voor en na de behandeling, zodat je een goed beeld krijgt van het verschil. Op beide foto’s lach ik breed.

Nu ik het weer zo zie, ben ik er weer onderste boven van. Wat een verschil! Ik kijk na de behandeling heel anders tegen botox aan. Je moet er zeker niet te ver in gaan en heel kritisch blijven nadenken of je het graag wil maar ik wou dat ik dit eerder had geweten of iemand mij had verteld dat dit bestaat. Botox kan ook zeker wat opleveren en je zekerder maken over jezelf. Ik betaalde voor de gummy smile behandeling ongeveer €55. Er was op dat moment een kortingsactie. De normale prijs is €69. Zelf vond ik dit goed te doen en het 100% waard. Het resultaat houdt ongeveer vier maanden aan. Fijne week!

Back to Top