Laneige lip sleeping mask

Nog altijd ben ik op zoek naar dát product dat mijn lippen zijdezacht maken en verlost van droge lippen. Al een aantal keren zag ik de Laneige lip sleeping mask voorbij komen en deze kwam op mijn wensenlijstje terecht. Twee weken geleden was ik in Valencia en daar kwam ik hem tegen bij de Sephora. Tijd om uit te proberen!

Laneige is een merk dat Koreaanse skincare producten verkoopt. Als laatste stap in je huidverzorging hebben ze een aantal producten in het assortiment die je voor het slapen gaan aanbrengt en er in de nacht voor zorgt dat je huid verzorgd wordt. Zo ook het lip Sleeping Mask, speciaal voor je lippen. Er zijn vier ‘smaakjes’ beschikbaar. Ik heb de variant ‘Berry’. Dit product belooft de lippen glad en elastisch te maken tijdens het slapen door dode huidcellen te verwijderen. Het lip masker is rijk aan vitamine C. In de ingrediëntenlijst staan verzorgende ingrediënten maar op ongeveer de helft van de lijst zie ik ‘parfum’ staan. Hier ben ik toch altijd een beetje sceptisch over, omdat parfum niks doet voor de huid en deze zelfs kan irriteren. Verder is het product wel vrij van minerale olie, parabenen en sulfaten. In 2018 heeft dit lip masker een Glamour Award gewonnen. Dat belooft wel wat goeds.

De verpakking ziet er mooi uit, stevig in een potje, inclusief een rubberen aanbreng spateltje. Uit hygiënisch oogpunt fijn dat deze erbij zit, zo hoef je er niet steeds met je vingers in. De lip Sleeping Mask ruikt inderdaad naar bessen. Op zich prima, niet te overheersend, maar van mij had dit niet gehoeven. Het aanbrengen met het spateltje gaat goed (deze is flexibel) en het voelt prettig aan om de lippen. Bij het wakker worden, zijn mijn lippen altijd droog en voelen niet fijn aan. Dit is waarschijnlijk te danken aan mijn slechte gewoonte om losse velletjes van mijn lippen te trekken en ik heerlijk charmant met open mond slaap. Ik was dus heel benieuwd of dit lip masker ‘sterk’ genoeg is om mijn dramatisch lippen een beetje op te lappen.

De eerste ochtend werd ik niet omver geblazen. Mijn lippen voelden nog wat droog en ik merkte niet echt verschil. De tweede ochtend had ik hetzelfde gevoel. Na een week gebruiken, merkte ik een licht verschil. Nog steeds geen mega verschil maar mijn lippen voelden iets soepeler aan. Dit is eigenlijk nog steeds zo. Het product maakt mijn lippen wel wat soepeler maar het is niet zo dat ik nu geen andere lippenbalsem hoef te gebruiken. Het resultaat houdt niet de hele dag. Het potje kocht ik voor €20,95 in de Sephora. Met dagelijks gebruik gok ik dat je ruim een half jaar met een potje kan doen. In Nederland is deze lip Sleeping Mask o.a. hier te koop. Het is een mooie verschijning op je nachtkastje en ik ga hem zeker verder gebruiken maar voor mij geen ‘life changer’. Misschien zijn mijn lippen te ver heen voor dit product en zal het bij een ander beter aanslaan maar voor mij heeft het geen groot wonder verricht. Mochten jullie nog tips hebben voor een écht wondermiddel voor droge lippen, let me know! Mijn zoektocht gaat in ieder geval verder… Fijne week!

Back to Top