Olaplex haarverzorging

Na twee keer highlights laten verven in mijn haar, merkte ik dat mijn haar erg droog was geworden en niet meer mooi viel. Mijn haar was pluizig en beschadigd door het verven. Ik ging op zoek naar een haarverzorging die mijn haar weer mooi zou maken en kwam uit bij Olaplex. Olaplex wordt de nieuwste technologische doorbraak op het gebied van haarverzorging genoemd. De olaplex producten zorgen ervoor dat gebroken verbindingen in het haar weer met elkaar verbonden worden en daardoor het haar hersteld. Het merk biedt een vijf stappen plan om je haar weer mooi en gezond te krijgen. Het merk is 100% vegan en dierproefvrij. De eerste twee stappen worden aangebracht in een kapsalon (nummer 1 en 2) en de nummers 3, 4 en 5 kan je thuis gebruiken om je haar verder te herstellen en/of in goede conditie te houden. Deze nummers heb ik uitgeprobeerd. Ik heb de nummers 1 en 2 in de kapsalon niet laten aanbrengen.

Als eerste de nummer 3. Dit is een thuisbehandeling die beschadigd haar weer hersteld. Je brengt hem aan op handdoek droog haar voordat je je haar gaat wassen. De hair perfecter laat je minimaal 10 minuten in je haar zitten. Langer kan ook. Daarna spoel je hem uit en was je je haar. Het product is prettig in gebruik en ruikt heerlijk. Ook de verpakking is mooi. Voor de hoeveelheid die je nodig hebt voor je gehele haar (en ik heb niet heel veel haar), vind ik het wel een heel klein flesje. Voor 100 ml betaal je €25,95. De nummer 4 is de Bond Maintenance shampoo. Deze shampoo belooft te reinigen, hydrateren, het haar extra glans te geven en de haarstructuur zichtbaar te verbeteren en is sulfaatvrij. Van deze shampoo heb je echt maar weinig nodig en zal dus zeker wel een tijdje meegaan. Ook ruikt de shampoo heerlijk en schuimt lekker. Na gebruik heb ik geen last van mijn hoofdhuid (waarschijnlijk omdat deze sulfaatvrij is) en mijn haar voelt schoon aan. Voor een fles van 250 ml betaal je €29,95.Tot slot de nummer 5, de Bond Maintenance conditioner. De conditioner belooft te hydrateren, te ontklitten en bij de dragen aan de vermindering van haarschade. Net als de shampoo ruikt de conditioner heel fijn. Het is een soort ‘rustige, schone’ geur, niet te zoet of te sterk. Van de conditioner heb ik ietsjes meer nodig maar nog steeds kan je hier wel even mee vooruit. Na gebruik zijn mijn klitten verdwenen en voelt mijn haar zacht aan. Voor een fles van 250 ml betaal je €29,95.

Ik gebruik de producten nu ongeveer een maand en was na het eerste gebruik niet mega onder de indruk. De producten zijn behoorlijk aan de prijs dus mijn verwachtingen waren hoog. Deze verwachtingen werden voor mijn gevoel niet direct waargemaakt. Na een tijdje gebruiken merkte ik dat mijn haarconditie toch wel echt verbeterd is. Mijn haar is niet droog meer. Over de hair perfector heb ik nog zo mijn twijfels. Deze vind ik wel erg duur voor wat je krijgt. De shampoo en de conditioner blijf ik met plezier gebruiken. De verpakking is mooi, ruikt lekker, maakt mijn haar goed schoon en gaat lang mee. Wel wordt mijn haar redelijk snel vet, maar hier had ik voorheen ook al last van. Bij mijn volgende bezoek aan de kapper ga ik toch eens navraag doen over nummer 1 en 2 van Olaplex. Mogelijk bij gebruik van alle nummers, zal het resultaat nog beter zijn. Conclusie? Een beetje gemixte gevoelens maar vooralsnog ga ik verder met het gebruiken van de producten. De shampoo is in ieder geval een nieuwe favoriet. Op dit moment is het hele Olaplex assortiment met 20% korting te koop op www.johnbeerens.com.

Back to Top