Philosophy sheet maskers

In de wintermaanden ben ik altijd extra bezig met huidverzorging. Mijn huid is dan wat droger, mijn weerstand wat lager, de vermoeidheid wat meer. Tijd voor wat extra verzorging en wat ontspanning! Ik probeerde twee sheet maskers van Philosophy uit en vertel je wat ik ervan vind.

In het assortiment van Philosophy zitten twee sheet maskers: het renewed hope in a jar moisture mask (€6,50) en het purity made simple detox mask (€5,80). Het merk Philosophy bestaat al een hele tijd, sinds 1996. Het merk is opgericht met het idee dat beautyproducten met wetenschappelijk bewezen bestanddelen voor elke vrouw verkrijgbaar zijn. Mooie gedachte. De verpakking en uitstraling van het merk spreekt mij wel aan. Rustige kleuren, strak en zonder te veel poespas.

Als eerste probeerde ik het renewed hope in a jar moisture mask. Het masker belooft de huid te hydrateren en de huid te verhelderen. Dit vond ik best een bijzondere ervaring. Normaal bij een sheet masker haal je de ‘sheet’ uit de verpakking en breng je deze direct aan op je gezicht. Je haalt het masker uit de verpakking en haalt dan een laagje eraf. Dan breng je die kant aan op het gezicht en haal je de bovenste laag er vanaf. Wat er overblijft op je gezicht is een dikke gel laag op je gezicht. Het duurde even voordat ik doorhad hoe dit masker in elkaar zat (waarschijnlijk omdat ik hem gelijk open getrokken heb), dus tip: lees even goed de achterkant van de verpakking door. Het masker voelt heel erg fijn aan en blijft super goed zitten. Ik vind het altijd mega irritant als een sheet masker verschuift of naar beneden zakt. Dat is bij dit masker niet het geval. Je kan er makkelijk mee rondlopen, ideaal! Na 20 minuutjes kan het masker eraf en voelt mijn huid heerlijk gehydrateerd. Droge plekjes lijken minder en mijn huid straalt meer dan voorheen. Dit masker zou ik zeker nog eens aanschaffen.

Een weekje later had ik alweer wat behoefte aan een relax momentje en probeerde ik het tweede sheet masker: het purity made simple detox mask. Dit masker richt zich meer op het reinigen van de huid. Het masker belooft een gladde, stralende, ontgifte en gehydrateerde huid. Het is een bubble mask en gaat dus schuimen bij gebruik. De ingrediënten houtskool, bamboe, schors van de witte wilg en groene thee zorgen voor die ontgifting van de huid. Ben benieuwd.. Het sheet masker is zwart van kleur en breng je, in tegenstelling tot het vorige masker, op een ‘normale’ manier aan op het gezicht. Het masker hoef je slechts 3 minuten aan te brengen, wat ik eigenlijk wel jammer vond. Je hebt hierdoor niet echt een relaxmomentje maar meer een korte oppepper voor je huid. Als je het masker hebt aangebracht, wrijf je met de vingers over het masker om het schuim te ‘activeren’. Na drie minuten kan je het masker eraf halen en het overgebleven schuim op je gezicht met het sheet masker nog wat uitsmeren. Daarna kan je de schuim afwassen. Op zich ziet mijn huid er gereinigd uit maar ik heb al een goede cleanser en zie niet gelijk een toegevoegde waarde van dit masker. Het resultaat en het gebruik ervan vind ik niet verrassend genoeg. Ik zou hem dus niet nog een keer kopen. Het moisture masker vind ik echt een aanrader. Dit sheet masker is net wat anders dan andere masker voor een leuke prijs. Ook leuk als cadeautje met de feestdagen op komst of heerlijk voor jezelf voor een ontspanningsmomentje voordat we het nieuwe jaar ingaan. Het detox masker zou ik niet nogmaals aanschaffen. De maskers zijn te koop bij ICI Paris XL. Fijne week!

Back to Top