Structuurjunkie planner light 2020

Het nieuwe jaar komt er weer bijna aan en ik ging op zoek naar fijne agenda/planner. En ik vond hem! De planner light van het merk structuurjunkie. Vandaag geef ik je mijn mening over de planner en of deze voldoet aan mijn kritische eisen. Ik hou van plannen. Als ik dingen niet opschrijf, vergeet ik ongeveer de helft. Elke zondag kijk ik hoe de week erna eruit gaat zien en maak ik voor mezelf een to-do lijstje voor die week met alles wat ik die week moet en wil doen. Het afstrepen van het to-do lijstje geeft mega veel voldoening. De planner van het merk structuurjunkie leek mij perfect om mijn vergeetachtigheid tegen te gaan en meer structuur te creëren in mijn week. Structuurjunkie is opgericht door Cynthia (o.a. bekend van de blog Cynthia.nl). Ik volg haar blog al een kwart eeuw en zag hier regelmatig de structuurjunkie producten voorbij komen. Er zijn meerdere varianten van haar planners, de normale variant en dan de light variant zoals deze. De light variant is minder dik, met minder uitdagingen e.d. erin en meer ‘alleen maar een planner’. Dit zocht ik.

Er is op dit moment maar één kleur van de light planner beschikbaar: Petrol Blue. Niet mijn eerste keus (ik wil altijd alles zwart, wit of een andere ‘neutrale’ kleur). Maar aangezien de binnenkant voldeed aan mijn wensen en ik de kleur verder wel oké vind, kocht ik hem toch. Toen de agenda de volgende dag binnenkwam, vond ik de kleur, in combinatie met de rosé gouden lijnen, mooier dan verwacht! In het echt vind ik hem wat minder groen, dan op bol.com weergegeven.

Zoals een structuurjunkie betaamt ging mijn hart sneller kloppen bij een eerste blik op de binnenkant. Op twee naast elkaar gelegen pagina’s heb je een geheel overzicht van de week. Voorheen had ik een agenda waarin de dagen horizontaal waren weergegeven. Bij deze planner is dat verticaal, inclusief tijden. Dit vind ik zelf erg prettig werken. In elk week overzicht is onderaan ruimte voor to-do lijstjes. Hoef ik deze niet meer in de notities van mijn telefoon te typen en heb ik prettig alles bij elkaar voor die week. Je vult zelf de data in in de planner, dus je kan starten met het gebruik ervan wanneer je wil. Achterin de planner is voldoende ruimte voor notities, zit er een los notitieboekje bij en bevat de planner maandoverzichten. Zoals je misschien al voelt aankomen was mijn ontmoeting met deze planner liefde op het eerste gezicht. Het voelt elke keer weer als een klein feestje wanneer ik de planner gebruik. Het geeft wat meer structuur in mijn leven en rust in mijn hoofd. Ik kocht de planner light bij bol.com voor €19,99. Fijne week!

Back to Top