The Inkey List Kaolin mask

Mijn maskertjes waren op en ik ging op zoek naar een nieuwe. Ik kwam het merk The Inkey List tegen en had hier nooit eerder van gehoord. Zoals je wellicht eerder voorbij het zien komen, ben ik een sucker voor mooie verpakkingen. Naast de mooie verpakking, was ik benieuwd naar het masker vanwege de kaolin. Kaolin is een Chinese witte klei. Deze klei absorbeert huidvet en reinigt de huid zacht. Wat mij zo benieuwd maakte naar deze kleisoort, was dat deze kleisoort naast een vette huid ook uitstekend geschikt is voor de droge en gevoelige huid. Zelf heb ik wat vette delen in mijn gezicht maar ook droge en gevoelige delen. Vaak vind ik kleimaskers daardoor iets te heftig.

Ik kocht het masker via asos.com. Voor een tube van 50 ml betaalde ik €6,99. Ik wilde liever een grotere tube, omdat deze mij wat klein leek maar dit is de enige maat beschikbaar. Op zich een prima formaat om het masker een paar keer uit te proberen. Het masker bevat geen parfum (top!) en wordt niet op dieren getest (ook top!). De structuur van het masker is een beetje crème achtig, vrij dun. Een dunnere structuur dan ik had verwacht, normaal vind ik klei maskers wat stroperig. Dat is bij deze niet het geval. Je smeert het masker gemakkelijk uit. Na 10/15 minuten relaxen op de bank met het masker op, voelt het masker niet mega hard aan zoals ik dat gewend ben van klei maskers. Het grootste gedeelte is opgedroogd maar het masker trekt totaal niet en voelt dus nog steeds prettig aan op de huid. Je wast het masker er hierdoor ook gemakkelijk vanaf. Fijn! Na het masker zijn de vette delen in mijn gezicht verdwenen, mijn huid ziet er schoon uit en voelt heerlijk aan. De droge plekjes zijn niet droger geworden. Wauw, ik ben echt onder de indruk van dit masker. De verpakking is strak en simpel, de ingrediënten zijn top, een goede prijs en echt resultaat! Het is geen hele grote tube, maar omdat je ook niet veel nodig hebt van het masker door de structuur ervan, kan je er zeker wel een aantal ontspan momentjes uit halen. Al met al een mega aanrader. Ik heb er een nieuwe favoriet bij. Fijne week!

Back to Top